Domáca Vianočná kapustnica s údeným mäsom
Autor receptu šéfkuchár Ivan Rusina
08.12.2020Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán a nadšenie ho fascinovali. A tak sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.
K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Základom každého vydareného receptu sú kvalitné produkty a osvedčený recept.
Na prípravu potrebujeme:
- kapusta kyslá 1kg
- cibuľa 100g
- cesnak 30g
- paprika červená mletá 10g
- čerstvé bravčové mäso s kosťou 300g
- spišské údené stehno TAURIS 300g
- klobása do kapustnice surová, TAURIS 300g
- huby sušené 10g
- slivky sušené 30g
- zemiaky 300g
- soľ
- korenie podľa potreby
Postup:
Huby a slivky namočíme do vody. Kyslú kapustu nakrájame a ak je veľmi kyslá premyjeme vlažnou vodou. Údené a čerstvé mäsko povaríme vo vode, do ktorej sme pridali bobkový list a nové korenie.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby a slivky. Všetko spolu krátko podusíme, „poprášime“ paprikou, dodáme kapustu a ďalej dusíme. Podlievame vývarom, ktorý nám vznikol pri varení mäsa. Pridáme zemiaky, nakrájané na malé kocky.
Vychladené mäso oberieme od kosti a spolu s nakrájanou klobáskou pridáme do kapustnice, krátko povaríme, dochutíme podľa potreby soľou, korením, cukrom.
Pozrite si sa naše ďalšie výrobky na: https://www.tauris.sk/udene-masa-a-speciality-vsetky
Najchutnejšie Silvestrovské chlebíčky s plátkom údeného stehna
SILVESTROVSKÁ párty je za dverami a Vy rozmýšľate čo chutné a kvalitné ponúknete priateľom? Obložené chlebíčky sú klasikou všetkých osláv. Plátok údeného stehna bude na Vašom chlebíku "čerešničkou na torte". Sedliacke stehno 95% mäsa je na povrchu suché, dokonale vyúdené a má primerane slanú chuť.
zobraziť viacTradičná Veľká noc
Domáca Vianočná kapustnica s údeným mäsom
Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán a nadšenie ho fascinovali. A tak sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.
zobraziť viac